prva strana

Ponedeljak, 29. April 2024.

Revija KOLUBARA - April 2004 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

mediji

izbor

kultura

prošlost

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

naša akcija

Aleksandaru Mitroviću uručeno priznanje Valjevac - ličnost 2003.

Redakcija Revije "Kolubara"

Ime firme postalo nadimak



Valjevac Aleksandar Mitrović (1959), građevinski inženjer, vlasnik i osnivač preduzeća GATE (2. decembra 1992), ličnost je 2003. u već tradicionalnom izboru žirija Revije „Kolubara”. Radio je u beogradskom CIP-u i valjevskoj „Jablanici”, projektovao je „beli most” preko Kolubare, tu kod „Grand hotela”. Tokom 2003, GATE je izgradio tri stambene zgrade ukupne površine oko 6.000 kvadratnih metara.

Svaka zgrada GATE, njegovog tima arhitekata i inženjera, njegovih radnika i njegovog vlasnika, obeležava deo grada u kojem je nikla. Čini ga lepšim i prepoznatljivim. Za sada, čini mi se, najviše su dobili „gornji Zlokućani” – deo grada u kojem je GATE gradio i gradi.

Ono što je do sada urađeno, pre svega poštovanje rokova i date reči, omogućili su GATE i Aleksandru Mitroviću da ne juri lokacije po Valjevu već da od ponuđenih bira. Verujem, na zadovoljstvo Valjeva i Valjevaca! Dakle, možemo se još mnogo čemu lepom nadati… Dakako, već na lokaciji „kod Leke pekara”…

Uostalom, onaj ko je 1992. relativno izvesnu perspektivu u „Jablanici” zamenio neizvesnošću koju nosi osnivanje sopstvene kompanije u vremenima koja su pre slutila novu nacionalizaciju nego opštepotrebnu privatizaciju, zaslužuje pažnju. Onaj kome je ime firme postalo nadimak, dakle Aca „Gejt”, zavređuje poštovanje.

Aleksandar Mitrović je, i to da kažem, ozbiljan, porodičan čovek. Oženjen je, ima dvoje dece – kćer i sina. Uspehe u poslu nosi, što bi rekao Neša Gajić, „varoški”. Bez ludovanja ili drugojačijih upadljivosti na bilo koji način.

Verujem da bi mnogi od vas, ovde, večeras, voleli da se upravo ovakav Valjevac nađe na čelu ove varoši. Kao što znam da je g. Mitrovića teško naterati da se kandiduje, da bude na čelu varoške liste zarad važnih varoških poslova koji Valjevo čekaju. Znam, ili bar slutim, i to da među Vama, ovde, ima još kandidata, nadam se i kandidatkinja, koji bi, koliko sutra, mogli biti gradonačelnici Valjeva.

Aleksandru Mitroviću čestitam na izboru za Valjevca – ličnost 2003.

Branko Vićentijević